Paulien aan de Van Speijk..

Wat een dag, niet zomaar een dinsdag! Ik neem jullie mee in de wondere wereld van Paulien aan de Van Speijk…

foto-15

Na de abrupte meeuwenwekker vanmorgen, werd aan het einde van de ochtend mijn nieuwe bank bezorgd. Spontaan kwam één van de vuilnismannen helpen om de bank even naar boven te tillen. Super! Op de eerste etage zat de bank echter klem.. helaas. Ik kom even kijken en BANG! Valt zo de glazen lamp kapot op mijn hoofd! Het bloed liep al snel langs m’n gezicht naar beneden. De behulpzame vuilnisman zei dat er in de vuilniswagen wel een EHBO-koffertje lag, dus ik bloedend de vuilniswagen achteraan gerend door de Van Speijk. De overige vuilnismannen hebben toen netjes mijn wond schoongemaakt. Helden!

foto-14

Intussen gaven de bezorger (Jeroen) en de vuilnisman niet op, maar het mocht niet baten. Een van de andere vuilnismannen geloofde het niet en kwam toch ook nog even kijken, maar nee. De bank kon echt niet naar boven. Misschien via het raam? Jeroen wist me gerust te stellen dat dat wel kon. Hij geeft me het telefoonnummer van de liftassistent, en haalt zijn gereedschap uit z’n busje om het latje van het raam eraf te halen. Zo kon het raam er makkelijk uit getild worden en de bank er doorheen. Wat een held! Bij het afscheid wilde ik hem uiteraard wat meer geven, maar nee, dat mocht echt niet. En dat terwijl hij de vuilnisman al wat gegeven had voor zijn hulp. ‘Als je perse wat wil geven, geef me dan maar een kus op de wang. Dat maakt een mens toch veel gelukkiger dan geld!’ Haha, wat een schat!

Om 15.00 kwam de liftassistent al. Binnen een kwartiertje was de bank boven. Klus geklaard. Nog even voor de zekerheid naar de dokter geweest, maar het hoefde niet gehecht te worden. Gelukkig! Hulde aan alle behulpzame mannen die me door deze dag heen geloodst hebben!

Deze dag zal me nog lang heugen. Of tenminste, als die nog net zo werkt als vanmorgen vóór de klap.. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s