Nederland, een nieuw gezicht

Het is leuk verrast te worden met een mooi stukje Nederland. Wanneer ik naar een stad of plek in het buitenland ga, bekijk ik alles met hele andere ogen dan wanneer ik een stad op eigen bodem bezoek. Ik zie de mooie natuur, de indrukwekkende gebouwen en lokale culturele eigenaardigheden. In Nederland zie ik alleen de theatervoorstelling waarvoor ik naar die stad ging of de binnenkant van de winkels met de leuke aanbiedingen.

Een paar maanden geleden besloten Pieter en ik te verhuizen naar Den Haag. Voor ons beiden een nieuwe stad, ik was er nog nooit geweest. We hadden een afspraak voor het bezichtigen van een appartementje midden in de stad en vertrokken met de trein van Enschede naar Den Haag. Den Haag binnenrijdend was het eerste wat mij opviel de grote imposante gebouwen, de ‘skyline’ van de stad. Met de bus kwamen we onder andere langs het buitenhof en het Spui (wat ik tot en met toen alleen nog maar kende van Monopoli) met het Lucent Danstheater en het grote witte gebouw waar het stadshuis in gevestigd zit. Lopend naar het appartementje kwamen we door gezellige straatjes met mooie huizen en leuke winkels. In deze stad zou ik mij wel kunnen vermaken. Het appartementje viel tegen, dus zetten we onze reis voort richting Scheveningen. Het Vredespaleis, Madurodam… Nog geen kwartier
later stonden we op het strand, heeeerlijk! We zagen het helemaal zitten. Elk weekend een klein beetje vakantie. In de weken daarna zijn we nog een paar keer naar Den Haag geweest om nog meer appartementjes te bekijken en uiteindelijk het contract te tekenen en de sleutel op te halen van ons nieuwe paradijsje.Nu, vier maanden later, bevalt de stad nog steeds ontzettend goed, studeer ik af
in het grote witte gebouw op het Spui en leer ik ‘mijn’ stad steeds een beetje beter kennen. Den Haag, een prachtstad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s