Chillen op Ko Chang & Valentine’s Party!

Om 11 uur aan het ontbijt, eens kijken of we nog een nachtje naar één van de eilandjes kunnen gaan morgen voordat we weer terugkeren naar Bangkok. Koh Wai klonk super! Het resort hielp ons tickets en de reis te boeken, maar waar wij even niet aan gedacht hadden is dat het morgen Valentijnsdag is én het Chineze Nieuwjaar.. Alles vol dus, beetje jammer. Toen maar weer de scooter gepakt en het zuiden van Ko Chang bekeken. Al snel kwamen we bij een klein strandje aan. Het zonnetje scheen weer lekker, dus weer het water in en zonnen. Het werd ons weer iets te heet en dus maar weer lekker in de wind op de scooter. Pieter zag vanuit het water een ander strand. Nog geen 500 meter verderop de bocht om was het al. Voordat we het strand op gingen hebben we eerst volgens mij wel 20 minuten genoten van een aap op de rand van de vuilnisbak die fruitrestjes aan het oppeuzelen was. Boven hem zaten twee kleine aapjes op de stroomkabels te ravotten. Wat een beestjes! Eén van de toeristen probeerde uiteraard van té dichtbij een foto te maken waarop alle aapjes gelijk paraat stonden om aan te vallen.

Domper…
Het strand was een stuk drukker, maar minstens net zo mooi. Aan het ‘einde’ van het strand zijn we wat gaan eten en drinken met een heel lief klein dun zwartwit katje en een schattig hondje. De shakes vielen tegen, dus daarna nog maar met 2 colaatjes in de strandstoelen gechilled. Weer tijd om een stukje verder naar het zuiden te trekken. We zijn het bordje Paradise beach resort gevolgd. Op een gegeven moment toch maar te voet verder gegaan toen er weer teveel stenen op de weg lagen. Hier een lekker band is alles behalve relaxed. Na een kwartiertje lopen door de jungle en lokale woonkampen kwamen we aan bij Paradise beach.. wat een domper! Alleen maar rotsen, een vies zandstrand (veel rotzooi en wier) en geen mooi uitzicht. Direct dus maar weer rechtsomkeer gemaakt. Op de weg terug nog het Cliff cottage resort bekeken, dat was al een stuk beter, maar niks kon tippen aan de relaxte sfeer bij ons resort! Dus maar weer terug door de heuvels met superuitzichten en ontzettend veel groen.

Klong Phu waterval

Klong Phu Waterfall
Valentijnsdag! Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan de Klong Phu watervallen. Na ongeveer een halve kilometer over een trail gelopen te hebben hoorden we ‘m al. Een lange dunne waterval eindigend in een meertje met voor de verandering zoet water! We hebben wat duik/ sprongfoto’s van elkaar gemaakt, nog even gezwommen en weer terug op de scooter op weg naar het Blue Lagoon Resort. De Massaman curry waar Pieter zo dol op is, stond niet in het receptenboekje.. Helaas waren Chane en Yaa er niet dus hebben we maar wat gegeten van grootmoeders recepten. Er lag weer net zo’n schattig wit katje als bij the Hammock House op Koh Lanta. Ze sliep gewoon door toen ik haar optilde en haar op m’n schoot verder ging aaien. Wat een schatje! Na het strand bij het resort bekeken te hebben (supermooi wit strand!) gingen we toch maar weer terug naar de scooter. Net op dat moment kwam Chane aanlopen en heeft hij nog snel het recept voor Pieter uitgeschreven. Hij voelde zich vereerd dat we teruggekomen waren :).

Valentine’s Party

Party!

Op het White Sand Beach hebben we de zonsondergang bekeken. Helaas hangen er bijna altijd wolken aan de horizon, dus zie je de zon nooit echt in de zee zakken. Maar nog steeds mooi natuurlijk. En romantisch zo op Valentijnsdag :). Bij Paradise Cottage even omgekleed en in het dorpje bij Jungle View lekker gegeten, Tom Kha. Helaas begon het tijdens het eten te regenen. En dat terwijl er ‘s avonds het grootste feest van Ko Chang plaatsvond. Ze verwachtten ongeveer 3000 mensen. Alle guesthouses van Lonely Beach hadden dit georganiseerd voor een nieuwe school op het eiland. Eerst nog maar even een biertje gedaan bij de TingTong bar met live muziek, maar het bleef regenen. Toch maar wel naar het feest gegaan. 300 baht entree waar je drie bonnen à 100 baht bij kreeg. Wodka-redbull was 100baht, goede deal dus. Wat gedanst, gechilled op het strand en tegen 02.00 weer naar huis. Weer een topdagje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s