Thais leren koken op Ko Chang!

Om 09.00 waren we weer in het inmiddels vertrouwde Bangkok. Met de tuktuk naar Soi Buttri, waar we op zoek gingen naar een guesthouse. We besloten direct maar een ticket te boeken naar Ko Chang. Het was inmiddels wat drukker in de guesthouses, maar gelukkig had Baan Sabai nog een kamertje vrij voor maar 290 baht (zonder airco en ramen).

Weer naar de taylor! Helaas teleurstellend. De jurk was scheef en te klein, kon bijna niet meer ademen. Volgende keer hopelijk weer beter. Bij Pieter zat alles als gegoten! Na de taylor zijn we gaan shoppen bij MBK centre: 7 verdiepingen vol met klein kraampjes, restaurantjes, winkels etc. Een soort bazaar. Allebei geslaagd met wat leuke kleding, dus daarna lekker gerelaxed bij de film ‘Sherlock Holmes’. Voor iedere film is er een eerbetoon aan de koning (die trouwens op elke hoek van de straat te bewonderen is met grootse monumenten), waarbij iedereen netjes gaat staan.

Gekke Duitsers

Thaise verkoopvrouwtjes

Terug op de Soi Ram Buttri een biertje gedronken waar we een Duits stel uit Düsseldorf tegenkwamen, Katarina en Christian. Katarina was echt knettergek. Ontzettend impulsief, verzamelde alle verkoopvrouwtjes voor een groepsfoto, kocht gefrituurde sprinkhanen en zelfs een schorpioen. Pieter heeft het geprobeerd, maar ik waag me er niet aan! Na één bucket was ik alweer aangeschoten genoeg om de volgende dag met hoofdpijn en weke beentjes wakker te worden..

Op naar Ko Chang
Om 07.30 zaten we alweer aan het ontbijt om met de bus naar Ko Chang te reizen. Om ongeveer 15.00 kwamen we aan bij de ferry na een lange zweterige reis (volgens mij was de airco stuk). Tegen 16.30 kwamen we aan bij Paradise Cottagees, allemaal leuke kleine houten hutjes langs een betonnen straat/ bospad.. Hmm… Gelukkig verscheen er beneden aangekomen een klein paradijs, zoals de LP omschreef. Een barretje met een sjiek plein met een zestal ‘tempeltjes’ met rieten daken en ieder twee hangmatten en een tafeltje in het midden. Lekker gegeten en nog heerlijk gerelaxed. Tegen 19.00 Lonely Beach verder verkent, allemaal hele leuke kleine barretjes met gekleurde lampjes, lage zitjes en hangmatten en niet geheel onbelangrijk, live muziek! Tegen half 11 weer terug gegaan naar ons paradijsje, ongelooflijk hard verloren met zwarte vrouwen van Pieter en daarna nog lekker in de hangmat gelegen.

Paradise Cottages

Teruggekomen bij ons hutje liepen er een aantal kakkerlakken op de vloer. Gelukkig hadden we snel de remedie gevonden: bij binnenkomst een paar keer op de grond stampen en weg waren ze. Muskietennet goed instoppen en lekker slapen. Na het ontbijt de volgende dag hebben we weer een motorbike gehuurd voor 200 baht en de weg opgegaan. Even het strand checken. Makkelijk te vinden was het niet, maar gelukkig waren er meer strandgangers waar we achteraan konden lopen. Wonder boven wonder ging de zon schijnen (het was namelijk alleen nog maar bewolkt geweest sinds we hier aankwamen), dus direct het water in! Aan het strand van Koh Lanta kan het niet tippen, maar wat kan er mis zijn met zon, zee en strand! Weer even laten opdrogen en oei, de zon bleek achter de sluierbewolking toch beter haar best te doen dan wij deden vermoeden… verbrand! Snel insmeren en weer op de weg met de scooter.

Blue Lagoon Cooking Class
Na 5 minuten berg op bleek de scooter het niet meer te trekken, bezine op! Weer berg af dan maar weer. Gelukkig net op tijd benzine gevonden. Dit wordt gewoon langs te weg verkocht in flessen die lijken op Tequila flessen oid voor maar 40 baht. Wij weer op weg, weer wat aapjes gespot. 15 Minuten later zag de band er toch wel heel plat uit. Nog even geprobeerd met wat lucht erin, maar dat bleek tevergeefs. Weer terug om de band te laten plakken. Lekker scootertje hebben we meegekregen! De benzinemeter en snelheidsmeter bleken het ook al niet te doen. Na de band gefixt te hebben (en intussen lekker gegeten te hebben) konden we verder naar het Blue Lagoon Resort om te informeren over hun cooking classes. De les begon over 10 minuten dus we konden ook wel gewoon meedoen. Hoe lang duurt zo’n les dan? Tot ongeveer 21.00 uur. Dat betekent dus ongeveer 5 uur kokkerellen… Oké!

We zaten met een Zweeds meisje, twee Koreanen en drie mensen uit Australië. Na een welkomstdrankje hebben we een rondleiding gehad door de tuin waar we van alles geleerd hebben over de kokosnoot, basilicum en hebben we een blauwe bloem gegeten waar je tong direct blauw van werd. Dit gebruikten ze om rijst blauw te maken. Weer terug ging Chane onze namen in het Thais opschrijven, kregen we een kookboekje en mochten we kiezen welke gerechten we gingen maken. Het werden er uiteindelijk veel! Papaya salad (Som Tam), 2 soorten soepen (wij kozen Tom Kha), Pad Thai, in totaal 4 soorten curry’s (Pieter uiteraard de Massaman en ik de Pedang geng), fried chicken met cashewnoten en de fried rice voor mij. Met name de curry’s waren veel werk. Heel veel snijden en uiteindelijk stampen tot je niet meer kan met de veizel. Na twee gerechten zaten we allemaal al bommetje vol, dus daarna was het alleen nog maar even proeven. Als toetje kregen we sticky rice (zwart en wit) met jackfruit en kokosvlees met een sausje van kokoscream met suiker en zout en verse mango. Pieter en ik kregen op het laatst nog een pak kokossuiker mee nadat we betaald hadden inclusief een kleine fooi. Om 21.30 gingen we pas weg; alles was het dubbel en dwars waard!!
Nu weer in de hangmatten uitbuiken en chillen :). Nog wat gepooled en gekaart en uiteindelijk weer voldaan naar bed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s