Een brakke dag op Koh Lanta

Brak zitten we voor ons hutje. Pieter in de hangmat, ik in de chillstoel. Inmiddels is het al 12.00 geweest, dus het is tijd om maar eens te gaan ontbijten en te beslissen wat we vandaag gaan doen. We zijn maar begonnen met een frisse duik in de zee. Daarna een goede maaltijd om de brakheid tegen te gaan: fried rice met groenten en cashewnoten.

Scootertocht Koh Lanta
Met onze scooter hebben we de hele dag een beetje rondgereden over het eiland. We wilden eigenlijk naar de grotten, maar daar bleek uiteraard weer een prijskaartje aan te hangen en twee uur te duren. Uiteindelijk toch maar niet gedaan nadat we twee andere toeristen gevraagd hadden hoe het was. Het was natuurlijk mooi, maar je moest door nauwe gangen om er te komen. Dat ging ons na gisteravond natuurlijk niet lukken. En dan ook nog eens in de hitte. Helaas pindakaas. We zijn doorgereden naar het noorden, onderweg wat fruit langs de weg gekocht en in het stadje nog een mooi Vietnamees hoedje gekocht. Niet echt handig meesjouwen, maar té leuk om te laten liggen :). Net voordat we terug gingen zagen we zo’n crepe-karretje, daar had ik zin in! Eerst nog even snel water halen bij de 7/11. Weer buiten aangekomen was het karretje weg! Nergens meer te bekennen…. :(.

Olifantje

Via de oostkust (veel minder toerisme) zijn we weer terug gereden. Onderweg zijn we nog gestopt bij een mangrove plek. Een tocht vonden we te duur, maar voor 20 baht kon je een stukje het terrein oplopen. De rivier bekeken en wat foto’s gemaakt met het nieuwe hoedje. Weer terug op de loopbrug zaten daar ineens een aantal aapjes! Helaas waren ze te snel om vast te kunnen leggen, maar toch leuk. De olifanten die we later tegenkwamen staan er wel op!

Ondanks dat we vrijwel niks gedaan hebben, waren we toch kapot toen we terugkwamen. We zijn allebei op de veranda in slaap gevallen. Om weer even wakker te worden genoten van een koude douche. We besloten een extra nachtje te blijven, maar helaas was het alweer volgeboekt. Gelukkig een eindje verderop bij The Cashewnut Tree was er nog een kamer vrij. ‘s Avonds weer lekker gechilled bij Kantiang Bay onder het genot van de Why Not huisband en een lekker alcoholvrij drankje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s