Snorkelen! Maya Bay & Koh Lanta

De wekker ging vroeg. Om 07.15 stonden we met backpacks weer beneden om een dagje naar Koh Phi Phi te gaan. Een lekker chill, compleet verzorgd dagje. De eerste stop was Bamboo Island waar we 40 minuten hebben gesnorkeld, wauw!! Zoveel gekleurde visjes had ik nog nooit gezien, ook niet tijdens de snorkeltocht in Bonito, Brazilië. Heel veel zwart-gele visjes, witte visjes en nog een hele mooie grotere vis met turquoise en roze kleuren, prachtig!

De volgende stop was een bijzondere grot. Dat is tenminste wat gezegd werd, wij vonden er weinig aan. We vervolgden onze rit per speedboot naar een canyon. Heel mooi, maar wat een massatoerisme. Minstens 20 speedboten in rij om de canyon te bekijken. Foto’s zonder andere boten erop was helaas onmogelijk. Na deze stop mocht er weer gesnorkeld worden! Helaas hield ik het na 5 minuten voor gezien doordat iets in het water echt ontzettend prikte aan mijn huid. Alsof er kleine onzichtbare visjes me aan het bijten waren, alsof ik in brandnetels gevallen was. Na mezelf afgespoeld te hebben met drinkwater ging het wel weer.

Maya Bay (The Beach)

Maya Bay, reallife nog 10x zo mooi!

Maya Bay. Dit is het strand waar The Beach opgenomen is. Ondanks dat het hier natuurlijk ook vol lag met boten, was het inderdaad echt een supermooie baai. Witte stranden met rotsen en groene planten met palmbomen erachter, heel indrukwekkend. Een droomplaatje. Na de lunch op Kho Phi Phi gingen we aapjes kijken op één van de stranden. Doordat het strand alleen bereikt kon worden door te zwemmen, konden er helaas geen camera’s mee. Heel veel lieve kleine aapjes. Zo zien ze er in ieder geval uit, totdat je te dichtbij komt. Dan laten ze hun klauwtjes en scherpe tanden zien!
De dag eindigde met een snorkelmomentje midden op zee. Hier hebben we zee-egels gezien (zwart/ wit en met hele lange stekels) en een bijzondere vis. Geen idee wat voor soort natuurlijk, maar voor mij was ie bijzonder :).

Koh Lanta, paradijs! 
Terug in Krabi gingen we ‘s avonds door naar Koh Lanta. In plaats van twee uur later, kwamen we drie uur later aan (de chauffeur had volgens ons nog wat andere zaakjes lopen), werden we na nog eens 20 minuten wachten opgehaald door iemand van Kantiang Bay, ons nieuwe onderkomen. Een mooi ritje, met de wind in onze haren achterin de truck reden we door gezellig verlichte straatjes. Kantaing Bay was minstens zo gezellig gelukkig! Na het douchen een tafeltje op het strand voor het guesthouse uitgezocht. Wat een paradijs. Op het strand met bergen op de achtergrond. Overal sfeervolle verlichting en live chill muziek. ‘s Avonds hebben we onze eerste bucket gehad: cola, redbull en natuurlijk heel veel drank (iets van wodka geloof ik). Topavond!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s