Van Bangkok naar Krabi

Vannacht heerlijk geslapen. Bij de taylor werd ik positief verrast. De broek zat als gegoten en het roze blousje leek ook goed te passen. De jurk was iets anders dan verwacht, maar met veel potentie :). Tevreden renden we iets voor twaalven naar het hostel om nog voor 12.00 uit te kunnen checken. Iets te laat, maar ze namen de sleutel nog aan (al was het niet zonder een geërgerde blik). Even de vrienden jaloers gemaakt via een mailupdate, de tassen gestald bij het Sawadee hostel waar we onze reis naar Krabi geboekt hebben, voor het laatst geluncht bij het eetkraampje tegenover Baan Sabai en toen was het tijd om Bangkok vanuit een ander perspectief te gaan bekijken: vanuit het water.

Met de longtail boat door Bangkok
Veel armoede, maar ook veel tempels en veel groen. Bij een tussenstop konden we brood kopen om de vissen mee te voeren. Ontzettend veel vissen over en onder elkaar door kronkelend om een hapje te kunnen eten. Je kon ze zelfs aaien: glibberig, maar zacht! Na de tour nog even lekker eten. Dit keer kreeg ik mijn fried rice geserveerd in een halve ananas en Pieter ging natuurlijk weer voor de Massaman curry :).

Hat Tham Phra Nang

Kakkerlakken in Krabi
Op naar Krabi. Na 13/14 uur in de bus gezeten te hebben met maximaal drie uur slaap, kwamen we om ongeveer 09.00 aan bij ons guesthouse KR Mansion. De kamer zag er wel oké uit. Tot het moment waarop Pieter per ongeluk tegen de kast aanliep en er ineens een kakkerlak tevoorschijn kwam, yak! Bij het dichtdoen van de kast verscheen er ineens een tweede kakkerlak.. Toen we ‘s avonds terugkwamen uit Raileu hebben we maar even de hulp ingeschakeld van een medewerker. Wachtend op het tevoorschijn komen van de tweede kakkerlak pakte ik de bezem en kriebelde hem in zijn nek. Net op dat moment vloog de kakkerlak de kast uit. Hij schrok zich natuurlijk dood en zei: ‘I’m not scared of the cockroaches, I’m scared of you!’

Hat Tham Phra Nang
‘s Middags zijn we met de lokale bus (een pick-up truck met bankjes achterin) naar Ao Nang gereden. Voor 320 baht gingen we met de longtail boat naar één van de mooiste stranden Hat Tham Phra Nang. Voor het eerst de zee in geweest; heerlijk warm water! In het water lag een bootje waar je lekker gekoelde fruitshakes kon kopen. Watermeloen en banaan voor ons. Paradijs!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s