Anatolia, AIESEC congres 2009

Vandaag begon het AIESEC congres. Spulletjes pakken en met de groep richting het 5-sterren hotel. Het Trakya Grand Hotel stond ergens in the middle of nowhere, 1,5 uur buiten Istanbul. Er werden groepjes van 3 gemaakt, dus dat kwam mooi uit. Direct de bikini’s aan, want vanuit ons balkon zagen we het koele zwembadwater al heerlijk schitteren onder de sterke zon. We maakten direct kennis met wat andere AIESEC-ers uit Duitsland en Tunesië en maakten onze eerste duik. Heerlijk, precies hoe ik het gehoopt had te gaan op de eerste dag van het congres!

Minatürk

Opening in Miniatürk
Tegen 15.00 verplaatste de hele groep met zo’n 6 grote touringcars naar Miniatürk, het Maduroda van Turkije. Superleuke locatie voor de opening, alleen jammer dat we weer 1,5 uur in de bus moesten zitten. We kregen al aardig wat trek en zagen een paar kraampjes met te lekker eten! Ze hebben hier zeg maar chips op stick. Dat is uit elkaar getrokken aardappel in de vorm van een spiraal. Zag er goed uit! Lekkerder leek ons echter de eigen gevulde gepofte aardappel. Dit was echt een superuitvinding om dit op straat te verkopen. Wat mais, koop, augurk, olijfjes en een soort erwtensalade erin en smullen maar! Helaas hebben dit nergens anders meer op straat gezien als tussendoortje, terwijl er wel op elke hoek van de straat maiskolven en bagels verkocht worden..

Traditionele Turkse dans

De sprekers waren niet echt indrukwekkend. Er werden steeds mensen uitgenodigd op het podium die antwoord mochten geven op de volgende vragen: 1) What’s your name and where you’re from? 2) Is this your first time in Istanbul? #) Is it like you expected? en 4) What do you expect of tonight? Die vragen 20 keer beantwoord gehoord te hebben, kregen we een aantal typische Turkse optredens te zien. Erg leuk :).

White party

White Party
We kwamen om ongeveer half 12 terug in het hotel, waarna direct iedereen zich ging omkleden voor het eerste themafeest: White party! Het bier was gratis. Maar goed ook, want het was echt zoooo heet daar in de kelder van het hotel! Lekkere klamme bende dus. Er werden heel wat punten gescoord op het feest. Wij hebben het allemaal keurig gehouden, maar dat kon je van de Italiaan Eduardo niet zeggen.. gatsie! Na lekker gefeest te hebben gingen we tegen 03.00 weer terug naar onze 5-sterrenbedjes om heerlijk te slapen.

Global Village & High School Party 

Ik heb een toet toet toeter….

De tweede dag begon met de welbekende rollcall’s. Met meer dan 40 landen duurt deze sessie echter best wel lang. De twee andere Nederlanders waren niet aanwezig, dus Mary Anne, Nina en ik gingen met ons drieën de Nederlandse rollcall doen: ‘Ik heb een toet toet toeter op mijn waterscooter, en daarmee toet toet toeter ik naar jou!’ :). Gelukkig deed de hele zaal mee en eindigden we in de polonaise!
Voor de rest van de dag waren er allemaal sessies gepland over wereldproblematiek etc, maar helaas was er weinig nieuws aan de horizon. We hadden alles al eens gehoord bij eerdere congressen. Met die zon konden we dan ook niks anders dan lekker aan het zwembad te gaan liggen. Op zich wel sneu voor de organisatie natuurlijk, maar we konden het niet helpen. Onze drang naar zon en zwembad was te sterk. Het ontbijt, de lunch en het avondeten waren echt geweldig. Een supergroot lopend buffet met van alles en nogwat, heeeerlijk!

Holanda vs. Tunesia

‘s Avonds was er de Global Village georganiseerd. Alle landen presenteren wat uniek is voor hun land, inclusief eten en drank natuurlijk. Wij als Nederland hadden de Dutch Windmill. Dit is spelletje met rode en witte wodka en blue curacao in shotglaasjes en veel draaien. Wie het eerste de glaasjes op heeft, heeft uiteraard gewonnen. Daarnaast natuurlijk drop en stroopwafels. Na alle landen bij langs geweest te zijn, begin je ‘m aardig te voelen :). Mary Anne eindigde nog in het zwembad met onze nieuwe vriend Alessio uit Zwitserland. Na de Global Village begon het tweede themafeest: High School Party. Weer net zo zweterig, maar net zo leuk 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s