RIOOOOO!

Ik zit inmiddels alweer op de helft van m’n internship, ‘time flies when you’re having fun!’ en het wordt alleen maar beter!

Nadat ik vorige week een superweekend in Santos heb doorgebracht met een aantal AIESEC-vrienden, kreeg ik afgelopen dinsdag ineens een smsje van m’n moeder: ‘Ik kom je opzoeken!’ Ik dacht eerst dat is weer een spontane sms, maar het ticket is inmiddels geboekt!! Ze komt de laatste 2 weken dat ik hier ben en dan gaan we de Pantanal en de Amazone bezoeken. Verder ga ik haar natuurlijk laten zien waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest en is iedereen razend enthousiast haar te leren kennen, dus worden leuke laatste weken!

1929629_10372080151_1796_nDaarnaast ben ik net terug uit RIOOOOO!! Tijdens Conade (conferentie van AIESEC) 3 weken geleden heb ik Fleur leren kennen, een ander Nederlandse trainee hier in Brazilie (Belo Horizonte). Echt superleuke meid, dus hadden we afgesproken nog eens af te spreken hier in Brasil. Zo gezegd, zo gedaan en zijn we samen Rio wezen exploren!! Donderdag was hier een feestdag, en het zou Brazilië natuurlijk niet zijn als ze vrijdag dan ook lekker meepikken als vakantiedag, 4 dagen vrij dus! We verbleven in een hostel (Hostel Harmonia voor de Lonely Planet-kenners), nog geen 2 straten van Praia Ipanema met nog ongeveer 15 andere Engelse/ Ierse /Amerikaanse/ Australische/ Peruaanse vakantiegangers. Was echt supergezellig! Wat het nog allemaal een tikkeltje beter maakte, was dat het alle vier de dagen supermooi weer was, voor ons even echt vakantie dus na het koude weer! Lekkere wandelingen over de stranden Ipanema en Copacobana, kokossap uit verse kokosnoten, souvenir shoppen (mam, ik denk dat een extra koffer wel van pas komt!), ‘banana com laranja’-sappen gedronken, Cristo 1929629_10372085151_2107_nRedentor bezocht bij zonsondergang, lekker uit eten, samba/ funk/ forro dansen in Lapa (de uitgangsbuurt van Rio), Centro bekeken en afgesloten met een super voetbalwedstrijd!! Ik was in Santos al naar m’n eerste voetbalmatch geweest, vond het al supercool met de tientallen aanmoedigingsliederen en drums, maar dit was echt het neusje van de zalm! Ongeveer 15.000 mensen (allemaal Fluminense-fans, het team van Rio) met een handjevol Sport-fans (Recife ligt dan ook in het noordoosten van Brazilië). Het begon al toen de spelers het veld opkwamen, en hield de rest van het spel aan: supergrote vlaggen, percussiebandjes, vuurwerk, de waves en natuurlijk het onmisbare gejoel en gezang van de emotionele voetbalfans! Om echt de sfeer te kunnen proeven heb ik ook een filmpje gemaakt. Natuurlijk niet de beste kwaliteit, maar het is zeker even de moeite waard het te bekijken!

Door internetproblemen, de vakantie en andere technische problemen is het werk hier een beetje blijven liggen, maar dankzij hulp vanuit Nederland kan ik morgen weer flink aan de slag.. Bedankt! Omdat de school waar we op donderdag lesgeven een voorstelling geeft waardoor de Engelse les vervalt, weer vakantie dus! Het is nog niet zeker, maar ik ben van plan naar Ilha Bela te gaan. Een klein eilandje hier slechts 2 uurtjes met de bus vandaan en met mooi weer (wat het waarschijnlijk gaat worden), wordt het dus weer net zo’n feest als afgelopen weekend!

Dikke knuffel voor iedereen!

Ps. Ik ben trouwens ook al een lokale beroemdheid aan het worden.. Mijn gezicht verscheen vorige week in de lokale krant ‘Semanária’!! Goed werk wordt beloond zeggen ze hier 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s