Momentos de minha vida no Brasil!

07 Mei, 10.50 uur: “Ik zit nu op de bus te wachten terug naar huis. Ik heb net kennis gemaakt met de ochtendgroep van de school Meia Lua waar wij, naast de crèche Estância Feliz, ook Engelse les zullen gaan geven. Ik werd rondgeleid en aan alle kinderen voorgesteld: ‘Ela é da profesorra d’Inglês. O nome dela é Paulinha. Ela fala não portugese. Fala sua nome pra ela’. Ik werd voorgesteld aan een lichtelijk lichamelijk gehandicapte jongen, Renato als ik het me goed herinner (en verstaan heb..). Toen ik mijn naam nogmaals zei, draaide hij zijn hoofd verlegen weg. Maar toen ik weg wilde lopen, pakte hij mijn hand en gaf me een handkus. Zo schattig! Na de voorstelronde gingen we volleyballen en later nog pingpongen. Toen ik de andere leraar verslagen had, was ik de held en werd op handen gedragen (bijna letterlijk, aangezien ze allemaal aan m’n middel en hals hingen.. :p). Natuurlijk leuk, maar heb ze toch maar even van me afgeschud, ze moeten natuurlijk wel hun plek weten he ;)!”

10 Mei, 21.00 uur: “Ik heb zojuist mijn eerste capoeïra-les gehad! Supergaaf om te zien. De docent beoefent de sport al 9 jaar en kan het echt supergoed! Zo mooi om te zien hoe je ratslagen, handstanden etc zo gecontroleerd uit kan voeren.. Als het volgende week mooi is, gaan we misschien de echte Indianen opzoeken en hun capoeïra bekijken, let’s pray for the weather! Grappig was dat er ook een Belg meedeed aan de les en ineens Nederlands (Belgisch) tegen me begon te praten 🙂 Hij woonde al 7 jaar in Brazilië, getrouwd met een Braziliaanse.. Goed bekeken! Heb trouwens ook al m’n eerste voet-verwonding opgelopen en m’n polsen voelen als gekneusd.. Ik zie het maar als een teken dat ik goed m’n best heb gedaan! 😉 Ben echt benieuwd hoe ik het capoeïra-en kan wanneer m’n stage afgelopen is!!”

Sao Paulo

12 mei, 00.35 uur: “Vandaag ben ik met Vitor (AIESEC-buddy), Rafael (roommate Vitor) en Nicol (zusje Vitor) naar São Paulo geweest. Superleuk! Eerst hebben we het park bezocht waar het de vorige keer ineens weer ging regenen, Parque Ibirapuera. Het was nu lekker zonnig, maar ook niet te warm.. Prima weertje dus! Het park is supergroot, dus om het grootste deel te kunnen bekijken, besloten we fietsen te huren! 😀 Ik blij, want mis de fietsen in Nederland wel hoor, heb al een maand niet meer gefietst! Na de weg naar de fietsenverhuur weer terug gevonden te hebben, gingen we lunchen en toen naar de São Paulo Zoológic, de dierentuin! De dierentuin verschilt niet zoveel van de Nederlandse dierentuinen eigenlijk, maar altijd mooi om te zien natuurlijk. Weer terug aangekomen in São José, gingen we nog naar de film Spiderman 3. Pff, al die actiescenes! Heb weer eens de halve film schikkend en met m’n handen voor m’n ogen in de bios gezeten! 😉 Nu weer terug in Jacareí en ging even bij langs wat ik allemaal had uitgegeven vandaag. Blijkt dat ik ongeveer 100 real over de hele dag heb uitgegeven, omgerekend ongeveer 35 euro! Busreis van totaal 2,5 uur, eten, dierentuin, bios, fietsenhuur.. Niet te vergelijken met Nederland.”

Zo, weer even genoeg verhalen. Moet nog wel 1 ding zeggen natuurlijk: Mam, fijne moederdag toegewenst (alhoewel die in Nederland alweer bijna over is)! Ik ben blij dat de bloemen overgekomen zijn 😉 en heel erg bedankt voor je sms! Hier wordt Dia das Mães iets uitgebreider gevierd: Churrasco en Feijoada. Churrasco is de welbekende Braziliaanse barbecue and Feijoada is: ‘Een bonengerecht met verschillende soorten gebakken, gestoofd en gekookt vlees. Het wordt geserveerd met rijst en farofa, maniokmeel’. Yummie dus! Ook de karaoke zal langs komen, dus het wordt vast en zeker groot feest!

Ps. Voor alle foto’s, check picasaweb.google.com/bakker.paulien 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s