Florianópolis

Hier het beloofde stukje over onze trip naar Florianópolis.. We vertrokken vrijdagavond rond 22.30 vanuit São José en kwam zaterdagochtend rond 10.30 aan in Porto Belo. Hier had de tante van Allin een huisje waar we in mochten verblijven. Perfect, want het is slechts een uurtje van Floripa. De eerste dag bleven we in Porto Belo.. Vol goede moed naar het strand, alleen had de zon andere plannen.. Ik balen, want ik wist dat het in Nederland supermooi weer is! 😉 Maar na geluncht te hebben kwam de zon eindelijk tevoorschijn. We konden nog net een uurtje bakken, toen de jongens in de groep terug moesten naar het huisje om zich voor te bereiden op een bruiloft. De meiden bleven over. Barretjes waren er niet echt in Porto Belo, dus besloten we lekker te gaan koken, wat wijn in huis te halen en er een gezellige avond van te maken.

De volgende dag liet de zon weer op zich wachten.. Echt jammer, want er was vlakbij het huisje een heel leuk gezellig strandje met veel vissersbootjes en natuurlijk de mooie bergen/bomen op de achtergrond. Maar oke, eerst even ontbijten en we waren door de bovenburen uitgenodigd om bij hen te komen lunchen (lees: avondeten).. Voortreffelijk!! 😀 Natuurlijk rijst, salade, aardappelsalade, barbecuevlees, heerlijke hachee, verschillende soorten pasta.. Yummie! Echt hele vriendelijke mensen, ze hadden ons ook gevraagd of we ’s avonds weer kwamen eten en of we de volgende dag misschien zin hadden om te gaan paardrijden over het strand..!! Helaas moesten we dit cancellen, omdat de plannen nog niet echt duidelijk waren en we eerst moesten wachten tot de jongen weer terugkwamen van de bruiloft. Niemand had echt zin iets te ondernemen, dus ben ik alleen op pad gegaan. Ik zag een internetcafeetje langs de weg naar het strand, dus heb ik nog even met m’n lieve vriendje kunnen chatten en daarna heb ik nog een wandeling langs het strandje gemaakt.. heerlijk! Toen ik terugkwam waren ook de jongens net gearriveerd, dus op naar Floripa!! ’s Avonds hebben we wat met de hele groep gedronken bij een barretje, waar ineens nog 10 man bij kwamen van AIESEC Florianópolis. Leukleuk! Na afloop gingen we naar een forro-bar.. M’n eerste forro-les! Forro is de bekendste en meeste gedanste Braziliaanse dans van nu. Uiteraard zeiden ze dat ik een natuurtalentje was (ghihi ;p), maar hield het op een gegeven moment toch voor gezien. Vermoeiend hoor! Tegen 04.00 uur ging de tent dicht en gingen we uitwaaien op het strand.. Ik raakte aan de praat met iemand en hadden gesprekken over de scholing en regering van Brazilië. Kortweg kwam het erop neer dat de regering (basis-)scholing niet op de hoogste prioriteit heeft staan omdat ze het grootste deel van de bevolking liever dom houdt, aangezien dat makkelijker te regeren is. Ik schrok werkelijk van deze uitspraak, dus ben zeker van plan hier met meer mensen over te praten en informatie over op te zoeken.. Kan toch niet waar zijn?!?!

Maar oke, tegen 06.00 gingen we richting huis, we verbleven bij een kennis van een kennis in Floripa zelf. Alle bedden waren vergeven, dus bleef er alleen de bank over voor mij en nog iemand.. Ik had ongeveer 1 vierkante meter tot mijn beschikking, dus echt lekker slapen deed ik niet. Ik werd om 09.00 alweer wakker en besloot iedereen maar wakker te maken.. de zon scheen!! Gelukkig waren er een aantal mensen gek genoeg ook op te staan en zijn we richting strand gegaan, Praia Joaquina, supermooi! Het bleek dat je vlakbij ook kon ‘sandboarden’.. sandboarden?? Ja! Jeweetwel, snowboarden, maar dan op zand! Was echt supervet! Tegen 16.00 gingen we eten, en kwam de rest van de groep ook eindelijk aandruppelen.. Ze waren net een uurtje wakker… Zonde! ’s Avonds was ik kapot, dus ging al vroeg naar bed.. en wat bleek: de bank waar ik zo kut op geslapen had bleek een slaapbank te zijn!!! :S Haha, hoe dom kan je zijn!

De laatste dag bleef weer de helft in z’n nest liggen, maar gelukkig waren er een paar mensen die weer naar het strand gingen, dit keer Praia Ingles. Daar waren ze net bezig met de vissersbuit binnen te halen en lagen er tientallen kleine visjes op het strand die overgeleverd werden aan de meeuwen. Toen net de strandwandeling achter de rug was, moesten we alweer terug naar het huisje om de spullen te pakken voor de terugreis. Het bleek dat één van de twee groepen nog langer bleef om de watervallen te zien. Dit wilde ik niet missen, dus besloot met de tweede auto te gaan. Nadeel alleen was dat we pas rond 04.00 ’s ochtends weer thuis in São José zouden zijn, en ik om 08.00 moest werken, maar oke. Op naar de watervallen dus! Helaas konden we deze niet vinden, dus maar weer naar het strand. Het derde strand, Praia Bravo, was wederom mooi en heb ik nog m’n laatste kleurtje kunnen opdoen!

Vanochtend kwam ik om 05.00 uur aan in Jacareí, de wekker om 07.00 gezet, maar was toch te moe om op te staan. Soms is de niet te strakke planning van de Brazilianen toch nog niet zo slecht, want ‘lesgeven kan ’s middags toch ook wel..?’ :p Nu dus mooi wat tijd over voor m’n blog en het uitzoeken van de foto’s.

Jullie ook allemaal leuk weekend gehad? Zeker een top Koninginnedag gehad met het mooie weer in Nederland!! Hoop ook snel van jullie allemaal weer te horen! Vind het superleuk om jullie reacties en mailtjes te lezen! Tot snel!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s