Van de regen in de drup

Gisteren zijn we met 5 AIESEC-meiden (uit Colombia, Canada, Mexico, Australie en Nederland) naar São Paulo geweest. Eerst onze spullen bij Marcelo (een jongen van AIESEC) gelegd, en toen de stad in! Voordat we naar het park gingen (waar ook 2 musea waren: Da Vinci en body soul ofzo.. even vergeten), eerst even eten.. Toen we net een half uurtje daar zaten, begon het ineens enorm te regenen.. stortregen! De regen werd niet echt minder, dus besloten we toch maar iets anders te gaan doen dan caipirinha drinken 🙂 Met de taxi naar het overdekte winkelcentrum en daar nog wat rondgelopen. We wilden naar de film, maar die was zo goed als vol, dus hebben we een filmpje gekeken bij Marcelo thuis (still raining!). ’s Avonds was er een feest van een vriend van hem in het huis van zijn vriendin… supermooi! Haar ouders hadden een penthouse in een van de flatten in São Paulo, supermooi uitzicht (ook al was het erg mistig en kon je niet heel ver kijken) en vet groot.. Lekker gefeest, gepraat en gedanst, totdat ik om 04.00 in slaap viel op de bank daar. Nog steeds niet echt kunnen bijkomen sinds m’n aankomst! 🙂 Alle studenten hier spreken trouwens heel goed Engels en zelfs Duits of Frans.. Ik moet dus zelfs vragen om Portugees met me te praten zodat ik het sneller leer, want zij vinden het ook maar al te leuk om weer Engels te praten..
De volgende dag gingen we eerst weer ergens eten. Het was de eerste keer dat echt de zon op m’n huid brandde (heerlijk!). We gingen naar het park met de taxi (met 5 man/meiden is het goed te betalen) en wilden daar een tentoonstelling van Da Vinci bekijken. Er bleek alleen een rij te staan dat ongeveer 2 uur zou duren! Aangezien de tentoonstelling er nog tot juli zal zijn, hebben we besloten dat maar uit te stellen tot een andere keer. Na 5 minuten in het park rondgelopen te hebben, begon het weer te regenen.. Niet echt de beste dagen uitgezocht om São Paulo te bekijken! Weer een winkelcentra ingedoken en daarna weer terug naar ‘huis’ 🙂

Hopelijk zie ik de volgende keer iets meer van São Paulo! Al zei Marcelo dat São Paulo vooral leuk is om z’n barren en restaurants,

Wat ik trouwens jammer vind hier.. Wat ik tot nu toe hier gezien heb in São José en dus São Paulo, er zijn alleen van die grote (witte) overdekte winkelcentra.. Ik mis de kleine straatjes met leuke winkeltjes een beetje, is veel leuker om doorheen te lopen. Ik heb al even wat rondgekeken voor leuke open schoentjes en een leuk jurkje ofzo (de mensen hier hechten veel waarde aan hun uiterlijk bij het uitgaan! Daar had ik geen rekening mee gehouden toen ik m’n koffer inpakte haha; ik heb alleen m’n teva-slippers en sneakers bij me…), maar tot nu toe geen succes. Ik heb natuurlijk ook nog niet heel veel plekjes kunnen ontdekken tot nu toe, dus ik hoop dat die leuke winkelstraatjes nog komen!

Ik ga maar eens wat bijslapen.. Kus!

Ps. Mijn adres:
R. Sebastião Vitalino nr°133,
Casa 48, Parque California
Jacarei, São Paulo, Brasil

And again for the English speaking people 🙂

Yesterday we went with 5 girls to São Paulo. It was like 2,5 hours travelling. We stayed at Marcelo’s place, a AIESEC-member too. He lives in a beautiful apartment in a nice neighbourhood. We first dropped our bags at his place and then went to the city. We planned to go to the park to see an exhibition of Da Vinci. But first we were going to eat something. While we were eating, it began to rain.. Well, it was not just raining, it was a cloudburst! After waiting for a while we decided to do something else than just waiting and drinking caipirinha.. Up to the shopping mall! To go to the movies was no option, so we went back to Marcelo’s place and watched a move there.. obviously, it was still raining!
That night there was a party of a friend of Marcelo at a beautiful penthouse apartment. A shame it was already dark and the weather wasn’t that nice, because the view was marvellous! First it was a little bit quiet and people were just talking, but then the music turned louder and people began to dance and sing.. Very good party! At 04.00 o’clock I fell asleep (still didn’t got the chance to catch up my sleep since my arrival).
The next day we did went to the park (first day that the sun was shining brightly!), but the exhibition had a line of two hours waiting.. maybe another time! And because good things always come to an end: It began to rain again.. so we sat somewhere and had drinks and got back to São José/Jacareí.. Next time we will go to São Paulo when the sun is shining!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s