Brasil é diversimento

Gisteren kwam ik om ongeveer 17.00 locale tijd (22.00 Nederlandse tijd) aan op het vliegveld in São Paulo. Er stonden echt ongeveer 6-8 mensen mij op te wachten en er werden gelijk foto’s gemaakt en het kussen en knuffelen (omhelzen) ontbrak natuurlijk ook niet! Er zijn hier nog allemaal andere trainees en een aantal kunnen ook Engels. We gingen met een busje naar São José naar de universiteit waar AIESEC zit en ook veel studenten wonen. Het is een militaire basis, dus je komt er alleen binnen met een pasje. Daar heb ik weer veel meer studenten leren kennen en konden zij kennismaken met het eerste Nederlandse snoepgoed: Zwartwitjes.. Haha, mooi om al die gezichten te zien! Ze vonden het maar niks! ‘What is that!’

Daarna gingen we naar een barretje om het wel bekende Braziliaanse (ijs-)drankje te nemen; açaí. Ik moest uiteraard zelf bestellen, dus alle werknemers daar met lachende gezichten toen ik al stotterend zei: ‘Um açai pequeno com chocolate, por favor’. Het was best lekker, maar dat chocola laat ik de volgende keer achterwege.. geen combinatie! Volgende keer met yoghurt ofzo, want het bleek een of andere vrucht te zijn wat echt niet lekker is met chocola!! Later kwam Jefferson Lyn en mij halen en we gingen nog naar een barretje ergens in São José, ‘Dom castilho’, waar ik m’n eerste caprinha gekregen heb.. yummie 

Tegen 01.00 uur werd ik toch wel heel moe en viel bijna in slaap daar, dus gingen we naar ‘huis’ in Jacareí. Bedje klaargemaakt en lekker geslapen! Ik zal trouwens even wat foto’s maken van het huis waar ik woon nu en de kamer enzo..

Vanmiddag al gelijk de eerste meeting voor mijn stage. Waarschijnlijk praten ze toch alleen Portugees en versta ik er nog geen woord van, maar daar zal ook snel verandering in komen. Vanmiddag krijg ik m’n eerste Portugese les! Zaterdagmorgen krijg ik ook Spaanse les. We hebben hier trouwens ook kabel met werkelijk alle Amerikaanse series: The O.C., Everwood, Gilmore Girls etc.. met allemaal Portugese ondertiteling.. nog leuker leren dus!

Ik wil iedereen echt heel erg bedanken voor de kaartjes en brieven.. superlief!

Dikke kus Paulien

Ps. Voor degenen die m’n adres/ telefoonnummer (ga vandaag sim-kaart kopen) willen, moeten maar even een mailtje sturen 

And I promised to write my blog in English to the people here:

Yesterday I arrived at 17.00 local time (in Holland it would have been 22.00) in São Paulo. All trainees from AIESEC were waiting for me, and took pictures and of course, lots of kissing and hugging!  We went to São José to the university Ita and there I met a lot of other students and they tried the first Dutch sweets: ‘Zwartwitjes’. I laughed when I saw their faces: ‘What is that!!’ Haha, they didn’t like it very much.
They took me with them to try a Brazilian drink ‘açai’ and I had to order my own drink. All the people there laughed at me when I said: ‘Um açai pequeno com chololate, por favor’. Next time I will try another taste, cause the chocolate wasn’t a great success. Jefferson came and took Lyn and me to ‘Dom castilho’, a bar where I got my first caprinha! Very tasty!
Afterwards, we went ‘home’ in Jacareí. I was very tired, so I slept very well!

This afternoon we will have a meeting with another NGO and afterwards I will have my first Portuguese lesson  At the home we have cable television with a lot of American series like The O.C., Everwood and Gilmore Girls with Portuguese subtitles, so that makes it more fun to learn!

Beijos, Paulien

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s