Nog… 7 weekjes!

En waar gaat er dan precies gebeuren over 7 weekjes?? Dan ga ik voor 4 maanden naar BRAZILIE!!!

Het is nog allemaal aardig onwerkelijk op dit moment, maar het gaat toch echt gebeuren! De laatste paar weken druk bezig geweest met het zoeken van een leuke stage in het buitenland in verband met mijn minor. Selectieronden (van AIESEC), database doorspitten, mailtjes versturen en reacties afwachten.. Binnen een week had ik al meerdere opties open liggen en dan moet er een keuze gemaakt worden! Afrika of Zuid-Amerika, een vreemde taal leren of laten we het bij het Engels houden, 3 maanden of langer dan 3 maanden, wat voor soort stage precies? Allemaal afwegingen waar ik het antwoord van te voren niet op wist, maar gelukkig was de keuze snel gemaakt en kom ik nu terecht in het kleine plaatsje Sao Jose, Brazilië! Ik zal in het nabijgelegen plaatsje Jacarei (20 minuutjes met de bus van Sao Jose) ‘low income students’ het basis Engels bijbrengen en ze leren om te gaan met computers. Daarnaast zullen er wellicht nog andere taken voor me klaar liggen. Om ze Engels te leren moet ik natuurlijk ook het basis Portugees wel onder de knie hebben, dus daar ben ik nu druk mee bezig. Ik kom dan wel nog niet verder dan sim, não, senhor(a), obrigada en como está? maar met behulp van m’n zelfstudie casettebandje (jaja, ik heb nog een casetterecorder!) moet het helemaal goed gaan komen!
Zover ik nu weet zit ik in het ‘NGO president house’ met 2 andere trainees die aan hetzelfde project werken, waarvan tot nu toe ook een Australisch meisje. Er zijn via AIESEC op het moment dat ik er zit in totaal nog iets van 15 andere trainees daar, dus aan contacten geen gebrek! Ontbijt, lunch en avondeten worden verzorgd, er is een computer met internet aanwezig, en om het even nog luxer te maken: Er is een schoonmaakster die ons gaat helpen met het schoonmaken en wassen! Ten slotte, de werkdagen zijn van 08.00 tot 15.00, maar maximaal 30 uur per week. Klinkt goed he?!

Ik zal me binnenkort helemaal gaan verdiepen in de Braziliaanse cultuur en haar geschiedenis etc. om goed voorbereid op pad te gaan. Wynand heeft ook het internet geraadpleegd en het volgende verzameld: ‘Jacarei’ betekent zoiets als ‘krokodillenrivier’, het heeft een kleine 200.000 inwoners, het is opgericht in 1652 en tot stad benoemd in 1849. Ook leuk om te weten: “Nowadays, Jacareí is known as “The City of the Beer”, due to the production of its breweries, considered the biggest ones in all of Latin America.” Moet helemaal goedkomen dus! 🙂

Het volgende bericht zal vast pas over 2 maandjes ongeveer komen, maar kon het niet laten alvast mijn plannen te delen!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s